Rabarberbräserad endive

0 röster
25 min
4

Rabarberbräserad endive med ädelost och valnötter.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 endiver, i halvor
  • 4 msk olja, att steka i
  • 2 stjälkar rabarber, i små bitar
  • 2 dl rabarbersaft
  • 2 dl kalvsky
  • 100 g ädelost typ roquefort, grovt smulad
  • 50 g valnötter, rostade och grovt hackade
  • Socker, till avsmakning
  • Sherryvinäger till avsmakning

Gör så här

  1. Stek endiverna hårt på snittytan i olja, vänd då de fått färg och låt steka någon minut på andra sidan.
  2. Tillsätt rabarber och rabarbersaft samt kalv sky, låt endiverna puttra sakta i såsen i 15 minuter.
  3. Lyft upp endiver och smaka av såsen med salt och ev. socker eller vinäger
  4. Lägg upp och toppa varje endive med ädelost och valnötter.
22 maj 2012

Laddar fler recept