Rabarberbräserad endive

25 min
4
Spela video Rabarberbräserad endive
Foto: TV4

Rabarberbräserad endive med ädelost och valnötter.

22 maj 2012
25 min
4

Du behöver

  • 2 endiver, i halvor
  • 4 msk olja, att steka i
  • 2 stjälkar rabarber, i små bitar
  • 2 dl rabarbersaft
  • 2 dl kalvsky
  • 100 g ädelost typ roquefort, grovt smulad
  • 50 g valnötter, rostade och grovt hackade
  • Socker, till avsmakning
  • Sherryvinäger till avsmakning

Gör så här

  1. Stek endiverna hårt på snittytan i olja, vänd då de fått färg och låt steka någon minut på andra sidan.
  2. Tillsätt rabarber och rabarbersaft samt kalv sky, låt endiverna puttra sakta i såsen i 15 minuter.
  3. Lyft upp endiver och smaka av såsen med salt och ev. socker eller vinäger
  4. Lägg upp och toppa varje endive med ädelost och valnötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept