Rabarberbräserad endive

Rabarberbräserad endive
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Rabarberbräserad endive

0

9 ingredienser

25 min

Rabarberbräserad endive med ädelost och valnötter.

Ingredienser

portioner4
  • 2 endiver, i halvor
  • 4 msk olja, att steka i
  • 2 stjälkar rabarber, i små bitar
  • 2 dl rabarbersaft
  • 2 dl kalvsky
  • 100 g ädelost, grovt smulad (typ roquefort)
  • 50 g valnötter, rostade och grovt hackade
  • Socker, till avsmakning
  • sherryvinäger, till avsmakning

Gör så här

  1. Stek endiverna hårt på snittytan i olja, vänd då de fått färg och låt steka någon minut på andra sidan.
  2. Tillsätt rabarber och rabarbersaft samt kalv sky, låt endiverna puttra sakta i såsen i 15 minuter.
  3. Lyft upp endiver och smaka av såsen med salt och ev. socker eller vinäger
  4. Lägg upp och toppa varje endive med ädelost och valnötter.