Rabarberbräserad endive
Rabarberbräserad endive
9 ingredienser
25 min
Rabarberbräserad endive med ädelost och valnötter.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 2 endiver, i halvor
- 4 msk olja, att steka i
- 2 stjälkar rabarber, i små bitar
- 2 dl rabarbersaft
- 2 dl kalvsky
- 100 g ädelost, grovt smulad (typ roquefort)
- 50 g valnötter, rostade och grovt hackade
- Socker, till avsmakning
- sherryvinäger, till avsmakning
Gör så här
- Stek endiverna hårt på snittytan i olja, vänd då de fått färg och låt steka någon minut på andra sidan.
- Tillsätt rabarber och rabarbersaft samt kalv sky, låt endiverna puttra sakta i såsen i 15 minuter.
- Lyft upp endiver och smaka av såsen med salt och ev. socker eller vinäger
- Lägg upp och toppa varje endive med ädelost och valnötter.