Tommys Ris à la Malta

ris a la malta
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys Ris à la Malta

11

3 steg att laga

8 ingredienser

15 min

Ris á la Malta är för många ett måste på julbordet. Tommys variant smaksätts med vanilj, apelsin och ingefära, sen toppas den med röda bär och nötter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl risgrynsgröt, kall
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk apelsinskal, finrivet

lingon rårörda

  • 1 dl lingon
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 msk pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda kall kokad risgrynsgröt med vaniljkvarg och finrivet apelsinskal.
  2. Rör lingon och socker tills sockret lösts sig. Blanda ner finriven ingefära och apelsinjuice.
  3. Lägg upp risblandningen portionsskålar. Toppa med de rårörda lingonen och hackade pistagenötter.