Tommys Ris à la Malta

8 röster
15 min
4
ris a la malta
Foto: tv4

Ris á la Malta är för många ett måste på julbordet. Tommys variant smaksätts med vanilj, apelsin och ingefära, sen toppas den med röda bär och nötter.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl risgrynsgröt, kall
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk finrivet apelsinskal

Rårörda lingon

  • 1 dl lingon
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 msk pistagenötter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda kall kokad risgrynsgröt med vaniljkvarg och finrivet apelsinskal.
  2. Rör lingon och socker tills sockret lösts sig. Blanda ner finriven ingefära och apelsinjuice.
  3. Lägg upp risblandningen portionsskålar. Toppa med de rårörda lingonen och hackade pistagenötter.
20 december 2013
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...