Tomatsoppa med mozzarella

43 röster
30 m
4
Siris tomatsoppa med mozzarella

Fyllig och smakrik tomatsoppa toppad med mozzarella och örter. Snabbt, hälsosamt och jättegott! 

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 kruka persilja (blad + stjälk)
  • 1 morot
  • olivolja, till stekning och servering
  • 1 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 1 msk vinäger
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 förp mozzarellaost (à 125 g)
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka även stjälken på persiljan fint och riv moroten.
  2. Stek grönsakerna mjuka i olivolja. Tillsätt harissa och tomatpuré och stek någon minut.
  3. Häll på linser, krossade tomater, buljong och vatten så det täcker. Koka tills linserna är mjuka, ca 15 minuter.
  4. Tillsätt sköljda kikärter och smaka av soppan med salt och vinäger.
  5. Hacka örterna. Tärna mozzarellan och blanda med örterna samt lite olivolja.
  6. Servera soppan med mozzarellan och gärna extra olivolja på.
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda tomatsoppa. /Köket-redaktionen
25 januari 2020