Tomatsås med selleri och basilika, Mandelmanns recept

Tomatsås med selleri och basilika, Mandelmanns recept
Foto: TV4
1 h

Du behöver

  • 1 kg tomater
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 3 msk olja
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort stjälkfästet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skinnet börjar spricka. Häll över dem i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Dra bort skalet.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka stjälksellerin.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, selleri och vitlök i ca 2 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomaterna och basilikan och låt allt koka i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sleva upp tomaterna på väl rengjorda glasburkar och förslut med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept