Skär smöret i tärningar och arbeta ihop med mjöl och salt till en smulig deg. Behåll ärtstora bitar smör på vissa ställen så blir det färdiggräddade pajskalet frasigare.
Blanda vinäger med vatten och tillsätt det i omgångar i smuldegen tills du har en torr deg.
Krama ihop degen och platta ut.
Plasta degen och lägg i kylen i minst 1 timme.
Dukkha
Mortla ingredienserna till dukkhan till ett grovt strössel.
Fyllning
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (ca 30 cm i diameter).
Skiva tomaterna samt vitlök och lägg ut på degen. Låt 3 cm av kanten på degen vara fri.
Ringla över 1 msk olivolja och strö över flingsalt.
Vik upp kanterna så att de bildar en pajkant runtom tomaterna. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter tills pajdegen är frasig.