Mixa tomaterna och låt massan rinna av över natten i en sil med ett lager hushållspapper.
Dagen efter smaksätter du vätskan med salt och sherryvinäger innan serveringen.
Tomatmassan som blev över kan du bland annat koka sylt på. Så släng den inte i onödan.
Bakade tomater
Värm upp en fritös på 180 grader.
Snitta ett litet kryss på toppen av tomaterna.
Sänk ner tomaterna i fritösen tills skalet släpper från dem.
Lägg sedan ner tomaterna i isvatten och låt dem svalna.
Skala tomaterna och ringla över chiliolja och flingsalt innan servering.
Olja med libbsticka
Värm oljan till 65 grader.
Mixa oljan med libbsticka och spenat i 10 minuter.
Sila av oljan genom en sil med papper i.
Ställ oljan i kylen och låt den droppa av tills så mycket som möjligt av oljan har gått igenom. Låt den gärna droppa av över natten för att inte slösa en enda droppe.
Kålrabbiskivor
Skiva kålrabbin i skivor på mandolin så att de precis går att vika ihop utan att de går sönder (ca 2-3 mm).
Dela jalapeño på hälften och plocka ur kärnorna.
Koka upp en lag på ättika, socker, vatten, korianderfrön och den delade jalapeñon.
Häll lagen över kålrabbin, plocka ur jalapeñon och kyl därefter kålrabbin med vätskan.
Torka skivorna på papper innan du klickar på färskostkrämen och nyper ihop ändarna.
Smaksatt färskost
Mixa färskost, citronzest och jalapeño i en mixer.
Smaka av med salt.
Servering
Servera de olika komponenterna tillsammans på tallrikar och dekorera med ätbara blommor.