Tom ka Gai

Tom ka Gai
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Tom ka Gai

2

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m + tid i frys

Glassar med chili, lime och citrongräs täckta med en fruktglaze blir en riktigt härligt avslut på middagen!

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 4 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 limeblad
  • 100 g färsk ingefära
  • 1 l kokosgrädde
  • 80 g äggula
  • 120 g strösocker
  • salt
  • 1-2 limefrukter
  • 500 g mangopuré
  • 500 g passionsfruktspuré
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Mixa eller hacka citrongräs, chili, limeblad och ingefära.
  2. Värm upp kokosgrädden och lägg ner alla ingredienserna. Låt stå i 1-2 timmar.
  3. Sila av och blanda ner ägg och socker.
  4. Värm smeten till 82 grader. Smaka upp med lime och salt och låt kallna. Frys sedan in glassmeten i formar.
  5. Doppa glassarna i en glaze på mango och passionsfrukt där du mixar puréerna tillsammans med blötlagda gelatinblad.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer