Tom ka Gai

Tom ka Gai
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Tom ka Gai

12 ingredienser

30 m + tid i frys

Glassar med chili, lime och citrongräs täckta med en fruktglaze blir en riktigt härligt avslut på middagen!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 limeblad
  • 100 g färsk ingefära
  • 1 l kokosgrädde
  • 80 g äggula
  • 120 g strösocker
  • salt
  • 1-2 limefrukter
  • 500 g mangopuré
  • 500 g passionsfruktspuré
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Mixa eller hacka citrongräs, chili, limeblad och ingefära.
  2. Värm upp kokosgrädden och lägg ner alla ingredienserna. Låt stå i 1-2 timmar.
  3. Sila av och blanda ner ägg och socker.
  4. Värm smeten till 82 grader. Smaka upp med lime och salt och låt kallna. Frys sedan in glassmeten i formar.
  5. Doppa glassarna i en glaze på mango och passionsfrukt där du mixar puréerna tillsammans med blötlagda gelatinblad.