Tofustroganoff

POPULÄRT
Tofustroganoff
Foto: Ulrika Ekblom

Tofustroganoff

Av: Emma och Amelia på vegansk matlåda

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

30 m

”Du borde ge den här stroganoffen på alspånsrökt tofu en chans! Rökig, mustig och perfekt till storkoket!” /Emma och Amelia på vegansk matlåda

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • olja (neutral till stekning)
  • 1 förp tofu, rökt [230 g]
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl växtbaserad grädde
  • 4 msk soltorkade tomater, strimlade (helst sådan i olja)
  • 1 dl buljong
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes (eller sambal oelek)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk strösocker
  • 15 g mjölkfritt margarin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 4 port jasminris
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och stek i olja i en panna tills de mjuknat. Tärna tofun och stek även denna tills den fått fin yta.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek den en stund tills den nästan bränns. Häll i grädde, soltorkade tomater, buljong, kryddor, senap och socker.
  3. Klicka i margarinet och låt puttra ihop i cirka 30 minuter tills såsen blivit ordentligt krämig, desto längre desto bättre. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Servera stroganoffen med det kokta riset och hackad persilja!