Tofuspett med couscous

Tofuspett med couscous
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tofuspett med couscous

14 ingredienser

Marinera tofun för mer smak och laga läckra spett med tofu, svamp och grönsaker. Severa couscous till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tofu
  • 150 g champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 zucchini

Marinad:

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven

Till servering:

  • 500 g couscous
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 30 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Blanda olivolja och chilisås och pressa ner vitlöken. Riv den färska ingefäran fint och rör ner.
  2. Dela champinjonerna, skär paprikan i tärningar och zucchinin i tjocka skivor. Skär tofun i kuber och varva dem och grönsakerna på grillspett. Pensla med marinaden och stek spetten i stekpanna eller grilla på träkolsgrill. Vänd och pensla på marinaden några gånger under tiden.
  3. Lägg couscousen i en kastrull och häll över kokande buljong. Låt grynen svälla minst 5 minuter, tillsätt sedan smöret och fluffa upp grynen med en gaffel. Krydda med salt och peppar.