Tofu på Kinavis

2 röster
4
Tofu på Kinavis
Foto: TV4

Över hela Kina förekommer denna rätt, som skapades av hustrun till en kock i Chengdu för hundratalet år sedan. Rätten representerar den så kallade västra skolan, Sichuan. Kokt ris smakar gott till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g tofu i kuber
  • matolja till stekning
  • 100 g malet nötkött
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk Black Bean Sauce
  • 1 msk chilipasta
  • 1,5 dl buljong
  • 3 salladslökar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • malen sichuanpeppar

Gör så här

  1. Ansa salladslöken och skär den i bitar. Koka tofun i vatten i 3 minuter och låt den sedan rinna av. Hetta upp lite olja i en wok. Lägg i köttfärsen när det börjar ryka, rör om hela tiden och krydda med peppar.
  2. Blanda i black bean sauce. Rör i chilipastan och stek lite till innan buljongen hälls i.
  3. Tillsätt tofu och lök, sänk värmen och stek ytterligare 3–4 minuter. Blanda soja och majsstärkelse med lite vatten. Tillsätt detta och låt alltsammans koka upp. Servera med nymalen sichuanpeppar.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept