Tobleroneparfait med passionsfrukt

40 m
4
Tobleoneparfait
Foto: TV4

Tobleroneparfait med passionsfrukt toppad med mynta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 november 2015
40 m
4

Du behöver

  • 70 g Toblerone
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 msk kaffe
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa grädden i bunke.
  2. Vispa därefter äggulan och sockret i en annan bunke och håll över kastrull med varmvatten (inte kokande).
  3. Ta äggsmeten från värmen och fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus.
  4. Smält chokladen i mikro. Vänd ner chokladen och den vispade grädden i bunken med äggsmet. Rör om. Häll upp i form (glas) och ställ in i frysen.
  5. När parfaiten stelnat. Vänd upp och ner på formen på tallrik, vid servering (alt värm formen med varmvatten för snabbare lossning).
  6. Garnera med tillbehör och servera.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept