Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK

Toast Pelle Janzon

Av: Anna Broms, Magnus Persson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m + tid i kyl

Toast Pelle Janzon är en lyxig toast med hängmörad oxfilé och citronsyrad schalottenlök. Perfekt rätt att servera till helgen!

Ingredienser

portioner

Oxfilé

  • 400 g oxfilé, hängmörad

Citronsyrad schalottenlök

  • 50 g bananschalottenlök, skalad
  • 20 g florsocker
  • 1 dl citronsaft

Servering

  • 4 skivor bröd, stekt (briochebröd)
  • 150 g löjrom
  • 20 g gräslök, finskuren
  • 4 äggulor

Gör så här

Oxfilé

  1. Stycka oxfilén i bitar som vägen 100 gram styck.
  2. Lägg bitarna i en plastpåse och platta ut dem lövtunt med hjälp av ett platteringsjärn. Lägg dem sedan i kylen.

Citronsyrad schalottenlök

  1. Skär schalottenlöken i tunna ringar.
  2. Blanda schalottenlöken med florsockret och citronjuicen. Låt stå och dra i kylen i 1 timme.

Servering

  1. Servera oxfilén i stekta briochebröd med den citronsyrad schalottenlök, löjrom, gräslök och äggulor.