Toast med Västerbottensostkräm, krispigt renkött och lingon

NYHET
Toast med Västerbottensostkräm, krispigt renkött och lingon
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Toast med Västerbottensostkräm, krispigt renkött och lingon

10 ingredienser

Ingredienser

  • 8 skivor baguette
  • 1 dl crème fraîche
  • 80 g Västerbottensost, fint riven
  • 0,5 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • 0,5 kruka färsk dill, grovt skuren
  • 100 g rökt renkött, strimlat
  • 0,5 kruka färsk dill, till garnering
  • rapsolja

Rårörda lingon

  • 0,5 dl lingon, frysta tinade
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda lingon och socker. Låt sockret smälta i rumstemperatur, rör då och då i lingonen så att sockret löser sig ordentligt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skiva baguetten. Lägg ut på plåt och ringla över rapsolja. Rosta i ugnen ca 5-10 minuter.
  4. Vänd runt renköttet med lite rapsolja. Strö ut i en liten bakpappersklädd ugnssäker form. Rosta krispigt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Blanda crème fraiche, riven Västerbottensost, citronskal och dill, ställ åt sidan.
  6. Skeda ut ostkrämen på varje brödskiva, toppa med renkött, lingon och dillvippa.