Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Toast med Västerbottensostkräm, krispigt renkött och lingon
NYHET
Foto: TV4
Toast med Västerbottensostkräm, krispigt renkött och lingon
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Stefan Ekengren
Från:
Kökets helgtips
10
ingredienser
Ingredienser
8 skivor baguette
1 dl crème fraîche
80 g Västerbottensost, fint riven
0,5 citron, finrivet skal (ekologisk)
0,5 kruka färsk dill, grovt skuren
100 g rökt renkött, strimlat
0,5 kruka färsk dill, till garnering
rapsolja
Rårörda lingon
0,5 dl lingon, frysta tinade
1 msk strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda lingon och socker. Låt sockret smälta i rumstemperatur, rör då och då i lingonen så att sockret löser sig ordentligt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva baguetten. Lägg ut på plåt och ringla över rapsolja. Rosta i ugnen ca 5-10 minuter.
Vänd runt renköttet med lite rapsolja. Strö ut i en liten bakpappersklädd ugnssäker form. Rosta krispigt i ugnen ca 10 minuter.
Blanda crème fraiche, riven Västerbottensost, citronskal och dill, ställ åt sidan.
Skeda ut ostkrämen på varje brödskiva, toppa med renkött, lingon och dillvippa.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut