Toast med koreanska revbensspjäll

Toast med koreanska revbensspjäll

Av: Mikaela Eliasson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

20 m

Vad sägs som en härlig toast med revbensspjäll så här efter jul?

Receptet på de koreanska revbensspjällen finns här >>

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor levainbröd (eller vetesurdegsbröd)
  • ost (julost, herrgårdsost och gruyereost)
  • gul lök
  • kött (utan ben från revbenen)
  • majonnäs

Gör så här

  1. Lägg ost på båda brödskivorna. Lägg lök på den ena och kött på den andra.
  2. Lägg ihop mackorna och bre ett tunt lager majonnäs på sidan du ska börja steka på.
  3. Stek den dubbla mackan på låg temperatur i en stekpanna med lock.
  4. Bre toppbrödet med ett tunt lager majonnäs och vänd smörgåsen efter ca 10 minuter. Stek i ytterligare 10 minuter.