Koreanska revbensspjäll

Koreanska revbensspjäll

Av: Mikaela Eliasson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

2 h

Gillar du revben så måste du testa de här koreanska revbensspjällen!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg revben, huggna
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 purjolök (liten)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • 1 msk gochujang
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl soja
  • 3 dl buljong (valfri sort, t.ex. vanlig köttbuljong)

Gör så här

  1. Hacka chili, skiva purjolöken på mandolin och riv vitlök samt ingefära.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom revbenen i en kastrull och koka upp lite snabbt. Låt svalna och marinera sedan revbenen. Lägga dem exempelvis i en stor fryspåse och hälla över marinaden direkt i påsen. Marinera i 2–3 dygn i kyl.
  3. Sjud benen i marinaden i 1,5 timme i en stor kastrull med lock. Det kan behövas extra vatten. Benen ska vara täckta.
  4. Fiska upp revbenen.
  5. Reducera ner lagen till en glaze. Det vill säga koka lagen så att mycket av vätskan försvunner och den börjar bli tjock och klibbig.
  6. Lägg benen i en ugnsform och häll glazen över.
  7. Rosta revbenen i ugn på 275 grader i ca 20 minuter.