Toast med het tonfiskröra och tahini

15 röster
20 m
4
Toast med het tonfiskröra och tahini
Foto: TV4

Matig macka med tonfiskröra där sesampastan tahini ger såväl smak som krämig konsistens. Perfekt att servera som lunch eller lättare middag. 

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 1 burk tonfisk, 200 g
  • 3 dl tahini, slät och ljus i färgen
  • 1,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 tsk harissa, eller efter smak
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 65 g mâchesallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop tahini och vatten till en krämig konsistens. Ta 1 del tahini och 1 del vatten för en rinning röra, välj att dubbla tahini för en krämig röra.
  2. Smaksätt tahinin med salt, saften från en halv citron samt harissa. Smaka av tills du är nöjd med salt och hetta.
  3. Häll av tonfisken och rör ner den i tahiniröran.
  4. Skala och skiva löken i tunna skivor. Halvera tomaterna och oliverna.
  5. Pensla brödskivorna med olivolja. Ge brödet lite yta, i grillpanna, stekpanna eller i brödrosten.
  6. Bred på tonfiskröra på brödskivorna. Toppa med skivad lök, sallad, oliver och tomat samt lite pressad citronsaft på toppen. Servera!
  7. Glöm inte att matsortera lökskal till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din tonfiskmacka! /Köket-redaktionen
8 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...