Toast med het tonfiskröra och tahini

16 röster
20 m
4
Toast med het tonfiskröra och tahini
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk tonfisk [200 g]
  • 3 dl tahini, slät och ljus i färgen
  • 1,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 tsk harissa (efter smak)
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 65 g machésallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 4 skiva vitt surdegsbröd
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop tahini och vatten till en krämig konsistens. Ta 1 del tahini och 1 del vatten för en rinning röra, välj att dubbla tahini för en krämig röra.
  2. Smaksätt tahinin med salt, saften från en halv citron samt harissa. Smaka av tills du är nöjd med salt och hetta.
  3. Häll av tonfisken och rör ner den i tahiniröran.
  4. Skala och skiva löken i tunna skivor. Halvera tomaterna och oliverna.
  5. Pensla brödskivorna med olivolja. Ge brödet lite yta, i grillpanna, stekpanna eller i brödrosten.
  6. Bred på tonfiskröra på brödskivorna. Toppa med skivad lök, sallad, oliver och tomat samt lite pressad citronsaft på toppen. Servera!
  7. Glöm inte att matsortera lökskal till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din tonfiskmacka! /Köket-redaktionen
8 juni 2019