Toast med burrata och smörstekt nektarin

Amanda Wiger

Toast med burrata och smörstekt nektarin

Av: Amanda Wiger

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

10 min

Bjud på en somrig toast toppad med burrata, myntadressing, smörstekt nektarin och serranoskinka.

Ingredienser

portioner
  • 1 chilifrukt (färsk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saft och zest
  • 0,33 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 3 kvistar färsk mynta (bladen)
  • salt
  • svartpeppar

Toast

  • 12 skivor bröd (t.ex. levain eller toast)
  • 3 nektariner
  • smör (generösa mängder)
  • 3 burrata
  • 100 g serranoskinka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Hacka chili och blanda med citronsaft, citronzest, riven vitlök, honung, hackad mynta, salt och svartpeppar.
  2. Stansa ut cirklar av bröden med lämpligt föremål, förslagsvis ett glas.
  3. Skär nektarinerna i bitar.
  4. Stek nektarinbitarna i rikliga mängder med smör samt salta lite.
  5. Stek även bröden i ordentligt med smör.
  6. Montera toasten med burrata i botten och toppa med nektarin, serranoskinka och dressing.
  7. Avsluta med salt och peppar.