Toast med burrata och marinerade tomater

Pågen Toast med burrata och marinerade tomater
Foto: Köket

Toast med burrata och marinerade tomater

11 ingredienser

25 min

En enkel och farligt god toast som passar lika bra som förrätt till en finmiddag eller som en lyxig middagsmacka.

Pågen Lantgoda
Pågen Lantgoda produkt

Pågen Lantgoda

Med fyllig smak av fullkornsvete och havre

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Lantgoda
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
  • 4 miniburrata (eller 2 stora)
  • 8 skivor prosciutto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bryt ner basilikabladen, men spara några till garnering. Låt marineras ca 20 minuter.
  3. Pensla brödet med olivolja och rosta i ugnen ca 5 min eller tills det fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid mot det rostade brödet så det får lite smak.
  4. Lägg upp tomaterna på brödet, lägg på en burrata, prosciutto och garnera med några extra basilikablad.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Godaste laxmackan med picklad purjolök

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer