Toast med burrata och marinerade tomater

Foto: Köket
Toast med burrata och marinerade tomater
11 ingredienser
25 min
En enkel och farligt god toast som passar lika bra som förrätt till en finmiddag eller som en lyxig middagsmacka.
Ingredienser
- 4 skivor Pågen Lantgoda
- olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 250 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 kruka basilika
- salt
- peppar
- 4 miniburrata (eller 2 stora)
- 8 skivor prosciutto
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär tomaterna i klyftor. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bryt ner basilikabladen, men spara några till garnering. Låt marineras ca 20 minuter.
- Pensla brödet med olivolja och rosta i ugnen ca 5 min eller tills det fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid mot det rostade brödet så det får lite smak.
- Lägg upp tomaterna på brödet, lägg på en burrata, prosciutto och garnera med några extra basilikablad.
TIPS!