Tiramisurulltårta

Spela video Tiramisurulltårta
Foto: TV4

Kombinera det klassiska bakverket rulltårta med den populära desserten tiramisu och du får detta ljuvliga bakverk!

26 augusti 2017

Du behöver

Botten

  • 165 g rumsvarma ägg (3 st)
  • 135 g strösocker (1,5 dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 bittermandlar, finrivna
  • 2 msk socker

Fyllning

  • 500 g mascarpone
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker

Penslingslag

  • 2 dl marsalavin
  • 1 dl espresso
  • 1 dl florsocker

Garnering

  • 20 g kakao (0,5 dl)

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
  2. Vispa upp ägg och socker med en elvisp till ett ljusgult fluffigt skum. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggskummet i omgångar, vänd i för hand. Avsluta med att vända i riven bittermandel.
  3. Bred ut smeten jämt över ett bakplåtspapper. Grädda i mitten på ugnen i 5-6 minuter.
  4. Strö socker över botten och lägg ett nytt bakplåtspapper över den varma botten. Stjälp den upp och ner med hjälp av en kall plåt. Dra försiktigt bort det använda bakplåtspappret och låt den svalna.
  5. Fyllning
    Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en fluffig men bredbar konsistens.
  6. Pensling
    Blanda ingredienserna och pensla över hela botten.
  7. Montering
    Bred ut mascarponekrämen över botten och rulla ihop till en rulltårta från den ena långsidan till den andra. Pudra med kakao. Klar att servera!
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept