Tiramisú med Limoncello

Tiramisú med Limoncello
Foto: TV4

Tiramisú med Limoncello

7

10 steg att laga

9 ingredienser

3h 30m

Klassisk, krämig Italiensk dessert med smak av kaffe och Limoncello, serveras med färska jordgubbar.

Dryckesförslag: Limoncello

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 6 ägg
  • 100 g strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 300 g savoiardikex (lady fingers)
  • 4 msk Limoncello
  • 3 dl kaffe, drickfärdigt
  • kakao

Garnering

  • färska jordgubbar
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Separera äggvita från äggula.
  2. Vispa äggulan och 50 g socker poröst.
  3. Vispa därefter i mascarpone till en krämig smet.
  4. Äggvitan ska vispas med resten av sockret till ett skum.
  5. Vänd ner smeten i det vita skummet lite i taget.
  6. Ta fram en form och lägg ner en del av krämen så att det täcker botten.
  7. Blanda kaffet och limoncellon och doppa sedan hela savoiardikex i blandningen och gör ett lager kex ovanpå krämen i formen.
  8. Varva därefter kräm med kex 3–4 gånger tills formen är fylld och avsluta med att strö över kakao.
  9. Låt stå några timmar i kylskåp innan servering.
  10. Servering
    Servera tiramisún garnerad med citronmeliss och med färska jordgubbar.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer