Tiramisú med Limoncello

3h 30m
4
Tiramisú med Limoncello
Foto: TV4

Klassisk, krämig Italiensk dessert med smak av kaffe och Limoncello, serveras med färska jordgubbar.

Dryckesförslag: Limoncello

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 november 2017
3h 30m
4

Du behöver

  • 6 ägg
  • 100 g socker
  • 500 g mascarpone
  • 300 g savoiardikex/lady fingers
  • 4 msk limoncello
  • 3 dl kaffe, drickfärdigt
  • kakao

Garnering

  • färska jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Separera äggvita från äggula.
  2. Vispa äggulan och 50 g socker poröst.
  3. Vispa därefter i mascarpone till en krämig smet.
  4. Äggvitan ska vispas med resten av sockret till ett skum.
  5. Vänd ner smeten i det vita skummet lite i taget.
  6. Ta fram en form och lägg ner en del av krämen så att det täcker botten.
  7. Blanda kaffet och limoncellon och doppa sedan hela savoiardikex i blandningen och gör ett lager kex ovanpå krämen i formen.
  8. Varva därefter kräm med kex 3–4 gånger tills formen är fylld och avsluta med att strö över kakao.
  9. Låt stå några timmar i kylskåp innan servering.
  10. Servering
    Servera tiramisún garnerad med citronmeliss och med färska jordgubbar.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept