Tinas vinägerfläsk

Syrad rödkål med fläsksvål
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Tinas vinägerfläsk

8

5 ingredienser

Sötsyrligt fläsk med smak av kanel och nejlika. Tips! Låt gärna svålen som du skär bort från fläsksidan koka med i receptet på den syrade rödkålen

Ingredienser

portioner6 - 8 buffé
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 hela nejlikor
  • 1 kanelstång, liten

Gör så här

  1. Skär bort svålen på fläsket (använd det till tillagningen av syrad rödkål, se tips!) och skär fläsket i tärningar.
  2. Lägg i en kastrull och häll i sirap, vinäger och kryddor. Låt koka tills fettet släppt och det blivit något karamelliserat. Servera med syrad rödkål.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer