Tinas vinägerfläsk

Syrad rödkål med fläsksvål
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Tinas vinägerfläsk

8

5 ingredienser

Sötsyrligt fläsk med smak av kanel och nejlika. Tips! Låt gärna svålen som du skär bort från fläsksidan koka med i receptet på den syrade rödkålen

Ingredienser

portioner6 - 8 buffé
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 hela nejlikor
  • 1 kanelstång, liten

Gör så här

  1. Skär bort svålen på fläsket (använd det till tillagningen av syrad rödkål, se tips!) och skär fläsket i tärningar.
  2. Lägg i en kastrull och häll i sirap, vinäger och kryddor. Låt koka tills fettet släppt och det blivit något karamelliserat. Servera med syrad rödkål.