Syrad rödkål med fläsksvål

Syrad rödkål med fläsksvål
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Syrad rödkål med fläsksvål

9 ingredienser

1 h

Syrlig och fräsch rödkål att servera på julbordet. Låt gärna fläsksvålen från Tinas recept på vinägerfläsk tillagas tillsammans med kålen.

Ingredienser

portioner6 - 8

Syrad rödkål

  • 500 g rödkål
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 msk hel kummin
  • 3 lagerblad
  • fläsksvål (från ca 250 g varmrökt fläsk)

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin eller i en matberedare.
  2. Lägg kålen i en skål och krama in saltet. Låt stå i 30 minuter.
  3. Häll av vätskan som bildats. Lägg kålen i en vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser samt svålen från fläsket.
  4. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Ta av locket och smaka av och se om det behövs mer salt.