Syrad rödkål med fläsksvål

Syrad rödkål med fläsksvål
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Syrad rödkål med fläsksvål

1

4 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Syrlig och fräsch rödkål att servera på julbordet. Låt gärna fläsksvålen från Tinas recept på vinägerfläsk tillagas tillsammans med kålen. 

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner

Syrad rödkål

  • 500 g rödkål
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 msk hel kummin
  • 3 lagerblad
  • fläsksvål (från ca 250 g varmrökt fläsk)

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin eller i en matberedare.
  2. Lägg kålen i en skål och krama in saltet. Låt stå i 30 minuter.
  3. Häll av vätskan som bildats. Lägg kålen i en vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser samt svålen från fläsket.
  4. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Ta av locket och smaka av och se om det behövs mer salt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer