Salvia- och citronris med skaldjur
Salvia- och citronris med skaldjur
15 ingredienser
20 min
Ingredienser
- 6 dl vatten
- 3 dl rundkornigt ris, gärna Carnaroli, Avorioris
- 600 g kokta skaldjur och fisk, (ex vis. blåmusslor, krabba, hummer, räkor)
- 2 gula lökar
- klyfta vitlök, grovt krossade
- 1 morot
- 2 stänger blekselleri
- 1 citron
- 1 rejäl kvist salvia
- 1 röd chilifrukt, liten
- 0,5 citrongrässtång
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 dl olivolja
- 2 tsk salt
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
- Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet.
- Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt
- Slå på vatten och koka upp.
- Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter.
- Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Vänd ner skaldjuren vid servering.