Kryddkokta blåmusslor med lime
Kryddkokta blåmusslor med lime
16 ingredienser
Enkelt och gott och franskt.
Detta behöver du:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Sköljda och borstade musslor. (Ta bort ev skägg. Släng de som är öppna eller skadade. De som är öppna, prova att knacka dom i bänken, stänger de sig är de ok.)
Stor kastrull med lock
Alla kryddor uppmätta, lägg dem tillsammans i en skål
Olja och smör
En större sked till att röra runt i musslorna
En hålslev att ta upp musslorna med
Tips:
Gör plats i frysen både för formen och glasen, långt ner där det är riktigt kallt.
Tips:
Ta en ren wettex och klipp den på 4, blanda ½ dl vatten och 2 msk vitvinsvinäger. Använd att torka rent kanterna på tallriken.
KÖRIS:
Sätt på kastrullen, ta i smör och olja
Skiva den gula löken
Skiva vitlöken
Lägg ner allt i grytan
Ta i kryddorna
Fräs 30 s
Ta i musslorna, häll på vatten
Sätt på Lock, skaka kastrullen
Öppna ej, viktigt!
Tid: 5 minuter.
Ingredienser
- 500 g blåmusslor
- 2 schalottenlökar, skivade
- 3 klyftor vitlök, skivade
- 1 kanelstång
- 2 dl vatten
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen fänkål
- 1 tsk senapsfrö
- 4 hela nejlikor
- 0,5 msk olja
- 0,5 msk smör
- 2 limefrukter
- 1 dl persilja, grovhackad
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- bröd
Gör så här
- Skölj och borsta musslorna, ta bort ev skägg. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.
- Skiva löken och vitlöken tunt. Fräs på i olja och smör. Blanda i alla kryddorna och låt det fräsa en minut. Häll i musslorna och vattnet. Sätt på lock. Skaka grytan lite lätt och vänta 5 minuter. Ta av locket och pressa över lime strö över persiljan och 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar från kvarn. Fördela i djupa tallrikar och servera med bröd.