Varm flammenkuchen från Alsace

Tina Nordström KM

Varm flammenkuchen från Alsace

6 ingredienser

En god aptitretare med bacon och lök.

OBS! Tar du smördeg är det viktigt att kavla ut den ordentligt. Tjock smördeg är inte gott.

Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här

Ingredienser

  • 2 liba bröd, smördeg eller pitabröd
  • 2-3 bananschalottenlökar, skalade (använder du små ta dubbelt upp)
  • 1 förp bacon
  • ca 2 dl gruyèreost, riven
  • svartpeppar på kvarn (efter smak)
  • några klickar gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Strimla löken och baconet.
  3. Bryn baconet och löken i en stekpanna ett par minuter.
  4. Lägg bröden på ugnsplåt.
  5. Strö över den rivna osten och fördela ut lök och baconfräset.
  6. In i ugnen i ca 5 minuter, tills osten börjar bubbla.
  7. Peppra och klicka ut gräddfilen.
  8. Skär i lagom stora bitar.