Grön melon- och myntasoppa

Grön melon- och myntasoppa
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grön melon- och myntasoppa

12 ingredienser

15 min

Fräsch sommarsoppa gjord på melon, gurka och mynta. Serveras med halstrade pilgrimsmusslor.

Mormors inlagda rabarber
4 portioner
Tid: 10 minuter

Ingredienser
4-6 stänger späda rabarber
2 msk ättika 12%
4 msk florsocker
1 dl vatten
1 nypa salt
1 kvist dill

Tillagning
Hyvla rabarber tunt, lägg i en burk med lock.
Blanda till lagen förutom dillen och tillsätt den i burken, sätt på locket och skaka om så allt blandar sig.
Låt stå och dra i cirka 10-15 minuter , vänd ner plockad dill vid servering.

Se fler recept ur

Tinas sommarkök

Ingredienser

portioner

Myntasoppa

  • 1 gurka
  • 0,5 galiamelon
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 kruka mynta
  • 1,5 msk limefrukt, juice
  • 1 dl vatten, kallt
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3-4 is, kuber
  • några droppar grön tabasco
  • 1 tsk salt

pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor (finns i frysdisken)

Gör så här

Myntasoppa

  1. Skala gurka och melon, mixa allt i kannmixer utom olja och mynta.
  2. Mixa i ärter och mynta avsluta med att ringla i olivoljan i en tunn stråle.
  3. Smaksätt med salt och tabasco.

Pilgrimsmusslor

  1. Halstra musslorna i en het panna med lite olja, salta och peppra lätt.
  2. Servera gärna tillsammans med inlagda rabarber.