Grön melon- och myntasoppa
Grön melon- och myntasoppa
12 ingredienser
15 min
Fräsch sommarsoppa gjord på melon, gurka och mynta. Serveras med halstrade pilgrimsmusslor.
Mormors inlagda rabarber
4 portioner
Tid: 10 minuter
Ingredienser
4-6 stänger späda rabarber
2 msk ättika 12%
4 msk florsocker
1 dl vatten
1 nypa salt
1 kvist dill
Tillagning
Hyvla rabarber tunt, lägg i en burk med lock.
Blanda till lagen förutom dillen och tillsätt den i burken, sätt på locket och skaka om så allt blandar sig.
Låt stå och dra i cirka 10-15 minuter , vänd ner plockad dill vid servering.
Se fler recept ur
Ingredienser
Myntasoppa
- 1 gurka
- 0,5 galiamelon
- 1 dl gröna ärtor
- 1 kruka mynta
- 1,5 msk limefrukt, juice
- 1 dl vatten, kallt
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 klyfta vitlök
- 3-4 is, kuber
- några droppar grön tabasco
- 1 tsk salt
pilgrimsmusslor
- 8 pilgrimsmusslor (finns i frysdisken)
Gör så här
Myntasoppa
- Skala gurka och melon, mixa allt i kannmixer utom olja och mynta.
- Mixa i ärter och mynta avsluta med att ringla i olivoljan i en tunn stråle.
- Smaksätt med salt och tabasco.
Pilgrimsmusslor
- Halstra musslorna i en het panna med lite olja, salta och peppra lätt.
- Servera gärna tillsammans med inlagda rabarber.