Tomat- och fisksoppa med parmesancrème fraîche

6 röster
4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1,5 liter vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 250 g crème fraîche (1 burk)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g riven färsk parmesan (går lika bra med torr parmesan)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Torsken: Skär torsken i kuber.
  2. Soppan: Skala rotfrukterna och löken. Hacka löken och skär ner morötterna och palsternackan i mindre bitar. Fräs i lite olja i en rymlig kastrull. Häll på vattnet, timjan, buljongtärningen, krossade tomaterna samt tomatpurén. Låt det hela koka i ca 20 minuter (tills dess att det fått en lite tjockare konsistens) och glöm inte att smaksätta med salt och peppar.
  3. Crème fraîchen: Blanda crème fraîche och parmesan i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering: Lägg i torsken, låt soppan stå i 5-10 minuter på svag värme. Servera soppan med en klick crème fraîche.
26 mars 2008

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept