Nektarin- och rostad majssalsa

Nektarin- och rostad majssalsa
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Nektarin- och rostad majssalsa

11 ingredienser

En söt och god salsa gjord på nektariner och majs som passar perfekt till det grillade!

Se fler recept från Tinas sommarkök

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 3 nektariner, urkärnade
  • 1 majskolv
  • 0,5 dl sötmandel, krossad
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk inlagd jalapeño, finhackad
  • 2 tsk limefrukt, juice
  • 1 msk rörsocker
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe färska örter (t ex gräslök)
  • malen svartpeppar, från kvarn

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tärna nektarinen och skär loss majskornen från kolven.
  2. Skiva löken tunt och svetta löken i majsolja, tillsätt socker och låt löken karamelliseras lätt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka ihop hastigt på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar samt gräslök.