Nektarin- och rostad majssalsa

Nektarin- och rostad majssalsa
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Nektarin- och rostad majssalsa

11 ingredienser

En söt och god salsa gjord på nektariner och majs som passar perfekt till det grillade!

Se fler recept från Tinas sommarkök

Ingredienser

  • 3 nektariner, urkärnade
  • 1 majskolv
  • 0,5 dl sötmandel, krossad
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk inlagd jalapeño, finhackad
  • 2 tsk limefrukt, juice
  • 1 msk rörsocker
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe färska örter (t ex gräslök)
  • malen svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Tärna nektarinen och skär loss majskornen från kolven.
  2. Skiva löken tunt och svetta löken i majsolja, tillsätt socker och låt löken karamelliseras lätt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka ihop hastigt på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar samt gräslök.