Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong
Tinas halstrade havskräftor med rotfrukter och tomat i vaniljbuljong
9 ingredienser
Tinas variant på Pelle Johanssons kräftsallad.
Ingredienser
- 8 rensade färska havskräftor
- 1 dl dill, finhackad
- 2 morötter, skalade
- 1 palsternacka, skalad
- 1 ask gul körsbärstomat
- 1 vaniljstång
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär morötterna och palsternackan i strimlor, halvera alla tomaterna. Lägg tomaterna i en kastrull, krossa dom lite med en visp och lägg i den skårade vaniljstången. Häll i 1 msk god olivolja. Låt det hela koka upp. Ställ därefter åt sidan för att svalna. Smaka av med salt och peppar.
- Till servering:Stek havskräftorna snabbt på ryggen, ca 30 s, rulla de därefter i dillen.
- Värm på tomaterna igen, lägg i rotfrukterna. Vänd runt de i den varma lagen. De ska vara krispiga. Lägg upp på tallrikar, fördela två havskräftor per man och ringla tillsist över den varma vaniljlagen.