Indisk kycklinggryta med mandel och koriander
Indisk kycklinggryta med mandel och koriander
17 ingredienser
En bra vardagsrätt som dessutom passar bra till matlådan dagen efter.
Mise en place:
Alla ingredienserna framtagna och uppmätta
Stavmixer
Litersmått
Vid kastrull till Grytan
Halvera kycklingen på längden
Ingredienser
- 3 kycklingbröst, halverade på längden
- 1 dl sötmandel, skållad (finns att köpa färdig)
- 1 rödlök, skalad
- 3 klyftor vitlök, skalade
- 2 msk currypasta, mild
- 2 krm malen kanel
- 1 limefrukt, saft
- 0,5 kruka mynta
- 1 msk honung, flytande
- 0,5 kruka koriander
- 2 dl matyoghurt
- ev kokosmjölk (lite), för att få det ordentligt mixat
Till stekning
- 0,5 msk smör
- 0,5 msk olja, till stekning
- 1 förp kokosmjölk, light
- 1 broccoli, i buketter
- 1 röd paprika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Halvera kycklingfiléerna på längden. Sätt på en vid djup kastrull på spisen, bryn kycklingen i olja och smör. Ta mandel, lök, vitlök, currypasta, kanel, saften från 1 lime, mynta och honung. Häll allt i enlitersmått, gärna av plast. Mixa med en stavmixer, det ska bli en grov massa.
- Ta i mixen på kycklingen och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt det koka 5 minuter.
- Under tiden:Ta tortilla bröd och dela i 4 tårtbitar, lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen ca 2-3 minuter.