Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk
Benfri kotlettrad med rödbetsråkost och sötsurt fläsk
13 ingredienser
Gott och nyttigt med rödbetsråkost
Mise en Place:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Smakskedar i vatten
Parerad fin benfri kotlettrad
Form att lägga köttet i när det ska gnidas in med kryddor
Stekpanna med lock
Lökdipspåsarna uppklippta
Grönsaksskärare
Skål att krama rödbetorna i . Gärna lite större
Kastrull till fläsket
Fläsket uppskuret i tärningar ca 1 ggr 1 cm. Ta bort svålen innan du skär.
4 tallrikar
Innertemp: Ca 62-64 grader
Genomstekt: 70 grader
Ingredienser
- 500 g kotlettrad benfri (fläskytterfile)
- 2 förp lökdipp
- 0,5 msk torkad rosmarin
- svartpeppar på kvarn
Rödbetorna
- 3 rödbetor, skalade
- 0,5 msk malen koriander på burk
- 1,5 msk olivolja
- 0,5 msk vit balsamvinäger (eller mörk balsamvinäger)
- salt
- malen svartpeppar
Sötsurt fläsk
- 200 g rökt fläsk, i bit, svålen borttagen och skuret i 1 cm tärningar
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl vit balsamvinäger
Gör så här
- Skär kotletten på längden, lägg i en form Sätt en stekpanna på spisen, ta i smör och olja. Knåda in köttet med lökblandningen och rosmarinen. Lägg snabbt ner köttet i stekpannan. Bryn på medelvärme, rulla köttet under stekningen så att det blir jämnstekt. Sätt ev på lock, blir det för varmt, häll i lite vatten.
- Lägg det tärnade fläsket med svålen borttagen i en kastrull, häll på sirap och vinäger koka tills köttet är färdigt.
- Skiva rödbetorna tunt med en grönsaksskärare, Lägg i en skål. Blanda i koriandern, oljan och vinägern. Salta och peppra. Krama ordentligt!
- Lägg rödbetorna i botten, skiva upp köttet och lägg på toppen, strö fläsket över.