Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola

Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola
Foto: TV4

Italienskt och superenkelt.

Mise en Place
Rivjärn
Alla ingredienser framtagna, uppmätta och skalade
Stekpanna till rostning av pinjenötter
Större skål till vinaigretten
4 tallrikar

28 oktober 2009

Du behöver

  • 8 skivor skinka
  • 1 ask ruccolasallad
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 st syrligt äpple
  • 2 msk rostade pinjenötter

Vinaigrette

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk fikonvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1 nypa flingsalt (1 krm)
  • 0,5 krm svartpeppar från kvarn, ca 2-3 drag

Gör så här

  1. Sätt en torr stekpanna på spisen.
  2. Fördela skinkan på tallrikar. Lägg ruccolan i en skål, ta i pepparroten. Skiva äpplet tunt och blanda med salladen. Rosta pinjenötterna.
  3. Blanda vinaigretten och häll över. Fördela salladen på tallrikarna, strö över de varma pinjenötterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept