Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök

Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök

16

2 steg att laga

9 ingredienser

Underbart gott och så enkalt att göra.

Mise en Place:
Skala potatisen
Rivjärn och stor tallrik
Skål med en sil i (till potatisen)
2 st stora stekpannor och stekspade
Skål till att vispa creme fraichen
Elvisp alt. visp och en stark högerarm
4 små tallrikar, bestick

Ingredienser

  • 6 potatis, skalade
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 1 dl löjrom 80 g (alt sikrom, ishavsrom)
  • 1 rödlök, skalad
  • 2 dl crème fraîche
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
  2. Finhacka rödlöken. Häll upp creme fraichen i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer