Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök
Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök
9 ingredienser
Underbart gott och så enkalt att göra.
Mise en Place:
Skala potatisen
Rivjärn och stor tallrik
Skål med en sil i (till potatisen)
2 st stora stekpannor och stekspade
Skål till att vispa creme fraichen
Elvisp alt. visp och en stark högerarm
4 små tallrikar, bestick
Ingredienser
- 6 potatisar, skalade
- olja, till stekning
- smör, till stekning
- salt
- peppar
- 1 dl löjrom 80 g (alt sikrom, ishavsrom)
- 1 rödlök, skalad
- 2 dl crème fraîche
- dill, till garnering
Gör så här
- Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
- Finhacka rödlöken. Häll upp creme fraichen i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen.
- Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.