Tinas tomatsallad med mozzarella

14 röster
4
Tinas tomatsallad med mozzarella
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist
4

Du behöver

  • 1 st skalad schalottenlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 4 st ansjovisfile samt 2 msk ansjovis spad
  • rivet skal och saft från ½ citron
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g mozzarellakulor
  • svartpeppar på kvarn
  • 20 g färsk dill
  • Någon form av surdegsbröd, grekiskt el lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Skiva löken och blanda med tomaterna. Blanda i citronzesten, saften, honungen och oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Krama tomaterna i 30 sek. Skiva upp mozzarellan och häll tomatblandningen över. Stek brödet på ena sidan i en stekpanna med olja tills det är gyllenbrunt.
  4. Skär brödet i kuber, blanda ner. Strö över dillen och servera.
21 november 2011

Fler goda recept