Ceviche på pilgrimsmussla

1 röst
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 pilgrimsmusslor, frysta
  • 1 msk kokosmjölk
  • 1 limefrukt, juice
  • 1-2 msk färsk koriander, finhackad
  • 0,5 avokado, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad, utan frön
  • 1 grapefrukt, filead
  • 0,5 dl olivolja
  • 5-6 droppe fisksås
  • 0,5 krm mörkt mjukt socker, muscovadosocker el farinsocker
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Tina musslorna något. Det är lättast att skära dem när det är lite frusna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom pilgrimsmusslorna.
  3. Lägg allt på ett fat.
  4. Skär musslorna och lägg även dem på fatet.
  5. Plasta och ställ kallt ett par timmar före servering.
30 december 2010