Tinas inköpslista - program 2 - 14 september

0 röster
Tinas inköpslista - program 2 - 14 september
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas andra program. Till förrätt lagar Tina kramad tomatsallad med mozzarella, till varmrätt blir det bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök och till efterrätt bakad pumpa till ost med sirap och nötter.

Visa mer

Du behöver

I grönsaksdisken

  • 600 g pumpa, tex muscat
  • 1 st lime
  • färsk koriander
  • 1 st silverlök
  • 2 små schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • 1 kruka dill
  • 2 st citron
  • 2 askar cocktailtomater
  • 350 g potatis
  • 1 msk färsk timjan
  • I delikatessdisken
  • 150 g mögelost
  • 200 g mozzarellakulor

I fiskdisken

  • 500 g koljafilé

Övrigt

  • kallpressad rapsolja
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 dl blandade, osaltade nötter, t ex pinjenötter, rostade hasselnötter, cashewnötter
  • 0,5 dl ljus sirap
  • olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk ansjovisspad
  • bröd

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Kramad tomatsallad med mozzarella. DETTA BEHÖVER DU: Grönsaksskärare, svartpeppar på kvarn, 1 större uppläggningsfat, 4 mindre tallrikar, knivar och gafflar, rivjärn, 1 galler för ugnen. FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: Dela tomaterna. Skiva löken. Riv citronskalet på rivjärn. Skiva upp mozzarellan.
  3. Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök. DETTA BEHÖVER DU: Skalad eller tvättad potatis, 1 större ugnsfastform FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: Koka potatisen. Skala och skiva morötterna. Skala och skiva löken.
  4. Bakad pumpa till ost med sirap och nötter. DETTA BEHÖVER DU: 1 plåt. 1 kniv för att känna att pumpan är mjuk. Tallrikar till servering. FÖRBERETT OCH UPPMÄTT: Mät upp alla ingredienser som behöver förberedas. Hacka koriandern.
7 september 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept