Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök
Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök
9 ingredienser
Otroligt gott och någon som passar som vardagsmiddag.
Mise en Place:
Gourmetsalt
Vitpeppar på kvarn
Skalade eller tvättade små potatis
En större ugnsfast form, typ lasagne form
4 tallrikar+ bestick
Alla ingredienserna framme och uppmätta
KÖRIS:
SÄTT UGNEN PÅ 200 grader
Portionera fisken, visa hur du skär den snyggt! Färdigbyxad/skuren
Halvera och Pressa över citronen
SALT OCH PEPPAR på FISKEN
Skiva löken tunt, lägg på fiskn
Skär morötterna i slantar, lägg på fisken
Fördela över oliverna
Häll över oljan
Grovhacka timjanen, lägg på fisken
In i ugn
Efter ca halva tiden, 6 minuter, kör in tallrikarna i ugnen
Tips! Varma tallrikar! Testa att värma i micron.
Lägg upp på tallrikar, servera potatisen apart i skål.
Ingredienser
- 800 g koljafilé, färsk eller tinad fryst sejfilé
- 1 citron
- 2 krm flingsalt och 0,5 krm vitpeppar
- 1 silverlök, skalad
- 1 dl kalamataoliver
- 2 morötter
- 1 dl riktigt god olivolja, extra virgin
- 1 msk färsk timjan
- 400 g små delikatesspotatisar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Portionera fisken och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronen. Salta och peppra.
- Skiva löken tunt och skär morötterna i slantar. Häll lök, morötter, oliver och olivoljan över fisken. salta och peppra. In i ugnen i ca 12 minuter.
- Serveras med kokt alt pressad potatis.