Bakad pumpa till ost med sirap och nötter
Bakad pumpa till ost med sirap och nötter
8 ingredienser
En ovanligt efterrätt som kanske kan passa perfekt till Halloween.
Mise en Place:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Stort fat till uppläggning
4 mindre tallrikar, gafflar
Alla ingredienser framtagna, skalade eller upphällda i skålar, se recept!
Pumpan (butternut, muscat eller hokaido) halverad och urkärnad
Bakplåt med bakplåtspapper
Olja till pumpan
Köris:
Lägg pumpan på fat
Dela bitar av osten med fingrarna, lägg på pumpan
Ta på nötter, sirap,
Rulla limen, halvera och pressa över
Dra några drag med svartpeppar över
Ingredienser
- 700 g butternutpumpa
- 150 g mögelost
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1,5 dl blandade, osaltade nötter, t ex pinjenötter, rostade hasselnötter, cashewnötter
- 2 msk ljus sirap
- 1 limefrukt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela pumpan i klyftor. Ringla över 3 msk rapsolja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Den ska bli mjuk, känn med kniv. Ta ut pumpan och låt den svalna. Halvera klyftorna och lägg på ett stort fat, dela även ner osten i stora bitar och lägg upp. Strö över nötterna, ringla över sirap och pressa limen över. Grovhacka koriandern och strö över den före servering.
- Salta och peppra. Klart!