Soppa på vit burksparris med salami
Soppa på vit burksparris med salami
10 ingredienser
25 min
Till vit sparrissoppa är burksparris perfekt! Här är Tinas enkla recept från boken Tina - hur du enkelt lagar min godaste mat.
Ingredienser
- 1 schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- olivolja
- 660 g sparris på burk, med spad [2 burkar]
- 3 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0,5 citron, saften
- ca 8 skivor salami
- 4 skivor bröd, gärna ciabatta (eller annat bröd med fin skorpa)
Gör så här
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skala vitlöken och och krossa den med knivbladet. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
- Häll i sparrisen, hel eller i bitar, det spelar ingen roll. Den mosar sig snabbt. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och citronsaft. Låt sjuda i 10-15 minuter.
- Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Häll upp den i djupa tallrikar, toppa med lite bröd brutet i bitar och "riv" ner även salamin i bitar. Servera soppan varm.