Soppa på vit burksparris med salami

Tina Nordström KM

Soppa på vit burksparris med salami

10 ingredienser

25 min

Till vit sparrissoppa är burksparris perfekt! Här är Tinas enkla recept från boken Tina - hur du enkelt lagar min godaste mat.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 660 g sparris på burk, med spad [2 burkar]
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 citron, saften
  • ca 8 skivor salami
  • 4 skivor bröd, gärna ciabatta (eller annat bröd med fin skorpa)

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala vitlöken och och krossa den med knivbladet. Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  2. Häll i sparrisen, hel eller i bitar, det spelar ingen roll. Den mosar sig snabbt. Häll på sparrisspadet, grädde, mjölk, salt och citronsaft. Låt sjuda i 10-15 minuter.
  3. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Häll upp den i djupa tallrikar, toppa med lite bröd brutet i bitar och "riv" ner även salamin i bitar. Servera soppan varm.