• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pelle Janzon

Pelle Janzon
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Pelle Janzon

3 steg att laga

10 ingredienser

15 min

Klassisk förrätt med bankad oxfilé, löjrom och äggula. Riktigt lyxigt och gott!

Ingredienser

portioner4 p
  • 250 g oxfilé
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 120 g löjrom
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 ägg
  • ev några klickar crème fraiche till servering (ca 0,5 dl)
  • parmesanbröd, till servering
  • plastfilm

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull).

  2. Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjromen och ev crème fraiche, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet.
  3. Skira (separera gula och vita) äggen och servera äggulorna i skalet vid sidan om att lägga på köttet...