Pelle Janzon

39 röster
15 min
4 p

Klassisk förrätt med bankad oxfilé, löjrom och äggula. Riktigt lyxigt och gott!

Visa mer
15 min
4 p

Du behöver

  • 250 g oxfilé
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 120 g löjrom
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • 4 ägg
  • ev några klickar crème fraiche till servering (ca 0,5 dl)
  • parmesanbröd till servering
  • plastfilm

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull).

  2. Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjromen och ev crème fraiche, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet.
  3. Skira (separera gula och vita) äggen och servera äggulorna i skalet vid sidan om att lägga på köttet...
28 augusti 2014
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept