• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Timjankyckling med pumpapuré

POPULÄRT
Timjankyckling med pumpapuré
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Timjankyckling med pumpapuré

5 steg att laga

15 ingredienser

40 m

Ugnsbakade, timjansdoftande kycklingklubbor som serveras med rostad pumpakräm smaksatt med miso samt brynt sojasmör. Låt smaklökarna dansa!

Ingredienser

4 portioner

Timjanrostad kycklingklubba

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 tsk cayennepeppar
  • färsk timjan
  • salt
  • olivolja

Pumpakräm med miso

  • 600 g butternutpumpa, skalad
  • 150 g smör
  • 2 msk vinäger
  • 25 g miso
  • 50 g inlagd ingefära

Brynt sojasmör

  • 100 g smör
  • 4 msk japansk soja

Garnering

  • rostade pumpakärnor
  • körvel
  • krasse

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med cayennepeppar, salt, färsk timjan och olivolja. Lägg på en halvan av en bakplåtsklädd plåt.
  2. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på andra sidan av plåten. Rosta alltihop på 250 grader, pumpan tar cirka 20 minuter och kycklingen 35 minuter.
  3. Mixa den rostade pumpan slät med smör, vinäger, miso och gari. Håll varm i en kastrull.
  4. Brynt sojasmör
    Bryn smöret nötigt och tillsätt soja.
  5. Servering
    Lägg upp pumpakräm och kyckling på en tallrik. Toppa med brynt sojasmör, pumpafrön och örter.