Middag med grillad kyckling och parmesangratinerat vitlöksbröd serverad med en ny variant på coleslaw. Tunt strimlad vitkål vänds runt i en krämig caesardressing och det blir en riktigt fullträff du bara måste prova.
1 knippe persilja, finhackad (spara lite till topping)
2 dl parmesanost, finriven
salt
peppar
Gör så här
Blanda olivolja med soja, 1 riven vitlöksklyfta och timjan. Pensla på kycklingen och halvera citron. Låt stå.
Strimla kål så fint du bara kan. Lägg i en stor bunke tillsammans med salladslöken.
Gör sedan dressingen. Vänd ihop majonnäs med riven vitlök, sardeller, zest från en halv och saften från en citron samt senap. Rör ner parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Häll över kålen och blanda väl. Låt stå.
Smält smör och låt svalna något. Lägg i vitlök och persilja, salta och peppra.
Grilla kycklingen tills den fått fin färg på båda sidor. Grilla citron med snittytan neråt tills den fått lite färg. Grilla brödskivorna i någon minut per sida och pensla med vitlökssmör vid varje vändning.
Pressa den grillade citronen över kycklingen. Strö parmesan och persilja på det grillade brödet. Servera genast med caesarslaw,.