Timjankyckling med grillat vitlöksbröd och caesarslaw
Timjankyckling med grillat vitlöksbröd och caesarslaw
24 ingredienser
Middag med grillad kyckling och parmesangratinerat vitlöksbröd serverad med en ny variant på coleslaw. Tunt strimlad vitkål vänds runt i en krämig caesardressing och det blir en riktigt fullträff du bara måste prova.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 700 g kycklinglårfilé
- 1 msk olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 0,5 tsk torkad timjan
- salt
- svartpeppar
- 1 citron, till grillen
Caesarslaw
- ca 600 g färsk vitkål (eller spetskål)
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 2,5 dl majonnäs
- 5 sardeller
- 1 klyfta vitlök, rivna
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl parmesanost, finriven
- 1 citron, saften och lite zest
- svartpeppar, nymald
Vitlöksbröd
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 50 g smör
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 knippe persilja, finhackad (spara lite till topping)
- 2 dl parmesanost, finriven
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda olivolja med soja, 1 riven vitlöksklyfta och timjan. Pensla på kycklingen och halvera citron. Låt stå.
- Strimla kål så fint du bara kan. Lägg i en stor bunke tillsammans med salladslöken.
- Gör sedan dressingen. Vänd ihop majonnäs med riven vitlök, sardeller, zest från en halv och saften från en citron samt senap. Rör ner parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Häll över kålen och blanda väl. Låt stå.
- Smält smör och låt svalna något. Lägg i vitlök och persilja, salta och peppra.
- Grilla kycklingen tills den fått fin färg på båda sidor. Grilla citron med snittytan neråt tills den fått lite färg. Grilla brödskivorna i någon minut per sida och pensla med vitlökssmör vid varje vändning.
- Pressa den grillade citronen över kycklingen. Strö parmesan och persilja på det grillade brödet. Servera genast med caesarslaw,.