Mixed grill på fisk och skaldjur
Mixed grill på fisk och skaldjur
25 ingredienser
45 min
Fisk, skaldjur och grönsaker i en smarrig mix på grillen. Serveras med en majonnäs smaksatt med piementopulver.
Ingredienser
Mixed grill
- 200 g fjordlax, utan skinn
- 200 g hälleflundra
- 100 g torskkind
- 8 pilgrimsmusslor
- 2 råa havskräftor
- salt
- chiliflakes
- olivolja
- farinsocker
- 2 gula minipaprikor
- 2 röda minipaprikor
- 2 gröna chilifrukter
- 1 färsk vitlök, med blast
- 0,5 knippe grön sparris, skalad
- 1 rödlök, skalad
- 1 limefrukt
- 0,5 fänkål
Servering
- 0,5 knippe persilja, stjälk och blad
- 2 dl olivolja
- 1 citron, saften
Dipp
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- ca 5 dl olivolja
- 1,5 msk piementopulvver, rökt paprikapulver
Gör så här
- Stycka upp fisk i bitar, klyv kräftorna. Vänd runt all fisk och skaldjur i olja, salt. socker och chiliflakes.
- Skär alla grönsaker i sköna bitar och smaka av med salt och olivolja. Kläm fast fisk, skaldjur och grönsaker i halster och grilla.
- Mixa citron, olivolja och persilja. Pensla på vid servering.
Dipp
- Vispa äggulor, senap, vinäger tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt, piementopulver och ev lite citron.