Baguetteburgare med grillad biff

0 röster
Baguetteburgare med grillad biff
Foto: Åsa Dahlgren

Baguetteburgare med grillad biff och pepparrotsmayo. En festligare burgare! Receptet är beräknat till fyra personer. Recept från boken Till sommaren - mat för många

 Läs mer om boken

Till sommaren - mat för många


Visa mer

Du behöver

  • 0,5 baguette
  • sesamfrö
  • chiliflakes
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 400-500 g ryggbiff
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotsmayo

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 äggula, rumsvarm
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • ca 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • salt
  • färsk pepparrot, finriven, att toppa med
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv eller finhacka vitlöken till pepparrotsmayon och lägg den i en skål.
  3. Tillsätt äggula, vinäger och senap och mixa ihop med en stavmixer eller kraftigt vispandeför hand.
  4. Häll till en början ner oljan droppvis och sedan i en tunn stråle.
  5. Mixa eller vispa hela tiden tills blandningen går ihop till en krämig majonnäs.
  6. Rör ner pepparroten, smaka av med salt och låt majonnäsen stå i cirka 15 minuter.
  7. Dela baguettehalvan i 4 delar, pensla ovansidorna med vatten och krydda med sesamfrön och chiliflakes.
  8. Rosta bröden i mitten av ugnen tills de har fått fin färg.
  9. Skiva rödlök och tomat tunt.
  10. Skär köttet i tunna skivor och banka eventuellt ut det.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet på hög värme i cirka 40 sekunder på varje sida.
  13. Montera ihop baguetteburgarna med alla ingredienser och toppa med finriven pepparrot.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...