- 200 g ägg
- 75 g muscovadosocker
- 75 g strösocker + extra att strö över
- 100 g vetemjöl
- 15 g kakao
Tildes chokladtårta "på riktigt"
Du behöver
Chokladgrädde
- 500 g grädde
- 100 g choklad, 50-65 %
- 30 g honung
- valfri smaksättning, t ex kryddor eller citrusfrukt.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Vispa ägg och socker på medelfart över ett vattenbad. När smeten är 40 grader, lyft av från vattenbadet och vispa kall.
- Blanda mjöl och kakao klumpfritt, sikta ner i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Stryk ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6-8 minuter.
- Ta ut ur ugnen och strö socker ovanpå, vänd med bakplåtspapper ovanpå.
- Lägg upp på köksbänken och låt svalna.
- Chokladgrädde
Sjud upp allt under omröring, när chokladen har smält tar du av chokladgrädden från plattan och ställer i kyl. - Servering
Sila den kalla chokladgrädden och vispa upp den. Stansa ut bottnarna och montera tårtan. Dekorera efter tycke och smak.
26 september 2017