Tikka masala med majskyckling

koket.se
Tikka masala med majskyckling
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tikka masala med majskyckling

22 ingredienser

40 m

Jonas Svensson bjuder på tikka masala med majskyckling, paratha och cashewnötter. Perfekt tips till helgens middag!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 800 g majskycklingbröst
  • 4 msk garam masala
  • salt
  • peppar

Sås

  • ca 0,5 tsk vitlök, riven
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 l krossade tomater
  • ca 0,5 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kashmir chilipulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk korianderpulver
  • 75 g cashewnötter
  • 0,5 dl grädde

Paratha

  • 250 g grahamsmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 150-180 ml vatten
  • 4 msk smör, smält (till stekning)

Servering

  • 4 port basmatiris

Gör så här

Kyckling

  1. Börja med att marinera kycklingen med garam masala, salt och peppar.
  2. Stek sedan kycklingen i en varm panna tills den är gyllene. Ställ åt sidan och låt vila.
  3. Tillaga sedan kycklingen i ugnen på 180 grader tills den har en innertemperatur på 72 grader.

Sås

  1. Fräs vitlök i en kastrull med matolja.
  2. Häll i krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 20 minuter på lagom hög värme.
  3. Mixa sedan ner cashewnötter i såsen och värm upp på nytt.
  4. Avsluta med att tillsätta grädde och smaka av.

Paratha

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen i ca 1 timme.
  2. Kavla sedan ut degen till bröd och stek dem med smör i ca 3 minuter på varje sida.

Servering

  1. Servera kycklingen med sås, bröd och basmatiris.