Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill
10 ingredienser
20 min
En enkel och fräsch sallad med pocherat ägg.
Ingredienser
- 300 g sparris
- 300 g färskpotatis
- 4 ägg
- 1 knippe dill
- 0,5 schalottenlök
- 1 msk olivolja
- 0,5 citron
- salt
- peppar
- 0,5 tsk ättika
Gör så här
- Koka nypotatisen. Skär sparrisen i slantar och skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med lite olja. Svetta sparrisen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar.
- Skär den kokta potatisen i skivor och lägg i en uppläggningsskål. Vänd ner sparrisen och dillen. Tvätta och skala citronen och riv skalet av halva. Tillsätt skalet och lite pressad citronsaft.
- Pocherat ägg: Koka upp en liter vatten med ättika och salt i. Knäck äggen i koppar och låt dem glida ner i vattnet och långsamt sjuda. Gulan ska vara läckert lös.