Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill

Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill

Av: Thomas Drejing

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 min

En enkel och fräsch sallad med pocherat ägg.

Ingredienser

portioner
  • 300 g sparris
  • 300 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippe dill
  • 0,5 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk ättika

Gör så här

  1. Koka nypotatisen. Skär sparrisen i slantar och skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med lite olja. Svetta sparrisen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär den kokta potatisen i skivor och lägg i en uppläggningsskål. Vänd ner sparrisen och dillen. Tvätta och skala citronen och riv skalet av halva. Tillsätt skalet och lite pressad citronsaft.
  3. Pocherat ägg: Koka upp en liter vatten med ättika och salt i. Knäck äggen i koppar och låt dem glida ner i vattnet och långsamt sjuda. Gulan ska vara läckert lös.