The Great Pavlova

The Great Pavlova
Foto: TV4

En dessert som gör lycka på alla kalas – för alla som har barnasinnet i behåll.

26 januari 2009
10

Du behöver

  • Maräng:
  • 2 dl äggvita
  • 4,5 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Sockerlag:
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 6 passionsfrukter
  • Fyllning:
  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g jordgubbar
  • 2 bananer
  • 5 ananasringar
  • en klase vindruvor

Gör så här

  1. Maräng: Sila äggvitan och vispa den till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa i 15–20 minuter. Vänd varsamt ner maizena, bakpulver och vaniljsocker och blanda till sist ner vinägern. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135°. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100° och baka marängen i ytterligare 1 1/2 timme. Ta ut och låt svalna på galler.
  2. Koka en sockerlag av vatten och socker. Sjud utan lock 15 minuter. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och lägg det i sockerlagen ochh koka i ytterligare 15 minuter. Låt lagen svalna.
  3. vispa grädden. Skiva jordgubbarna och bananerna, skär ananasringarna i bitaroch dela och kärna ur vindruvorna. Lägg all frukt i sockerlagen. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti och den går lätt sönder, men det gör ingenting. Varva maräng, grädde och fruktlag. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept